Rekruttering | 15. juli 2021

Fem spørsmål du som kandidat bør få svar på i jobbintervjuet

Et jobbintervju skal tilfredsstille to parter

Jobbintervjuet var kanskje tidligere en enveisdialog. Slik er det ikke i dag. I dette møtet skal det være en god match begge veier. Arbeidsgiver skal se verdien i deg, men du skal også se verdien i å jobbe for arbeidsgiveren. Etter et intervju skal du kunne sitte med nok informasjon til å kunne ta en avgjørelse på om du ønsker jobben eller ikke. For å få informasjonen du trenger er det viktig at du får svar på noen relevante spørsmål:

1. Hvordan vil arbeidsdagen min se ut?

Du trenger et ærlig og realistisk bilde på hvordan arbeidsdagen din vil se ut hos selskapet.

2. Hva er de største utfordringene vi møter i dette selskapet?

Dette gir deg svar på hva din rolle i selskapet vil være, samt hvordan du med din kompetanse kan bidra til videre vekst for selskapet.

3. Hvordan ser opplæringsperioden ut?

Her får du svar på hvilke kompetanser de forventer at du har med deg når du kommer på opplæring samt hvilke områder du vil få opplæring på i denne jobben.

4. Hva er selskapets visjon og verdier?

Dette gir deg et bilde på hvor selskapet står i samfunnet. Er selskapets verdier i tråd med dine egne verdier? Står de for noe som du kan stå for?
Er du en forelder med små barn så er det greit å vite at selskapet har familiære verdier.

5. Hvilket lønnsnivå ligger stillingen på?

Før du takker ja til en jobb trenger du å vite lønn og lønnsmodell for stillingen. Lønn bør ikke være avgjørende og den største motivasjonen, men det er viktig å vite om din økonmi går rundt.

Les også: Gode råd for din lønnsforhandling

Sky Group hjelper deg med intervjutrening

Du vil kanskje også like: Gode råd for din lønnsforhandling