Kandidat, Rådgivning

Oppsigelse er ditt neste skritt?

Oppsigelse er en utvei som kan være riktig

Når oppsigelse er eneste løsning

Oppsigelse kan være en tøff handling. Alle kan ha en dårlig dag eller uke på jobb, men hvis du kjenner deg igjen i 3 eller flere av punktene under over tid bør du vurdere å ta affære. Tegnene under vil gi deg stress, og kan i verste fall føre til utbrenthet. Ingen jobb er verdt din helse.

1. Du våkner uten ønske om å dra på jobb

Det å starte dagen med et sukk, og en klump i magen er rett og slett farlig over tid. Din psykiske helse står på spill. Ta grep!

2. Søndagskvelden har blitt et mareritt

Sitter du med klump i magen og gruver deg til mandag? Klarer du ikke å nyte søndagskvelden fordi du hater tanken på at i morgen skal du på jobb? Dette er ok en søndag eller to, men ikke over tid. Dette bryter deg ned. Kjenn etter hva disse følelsene gjør med kroppen din. Til syvende og sist er det kun du som kan redde deg selv. Ta grep.

3. Du føler deg fanget

Føler du at du må bli ved din lest fordi du ikke er god nok til å få en annen jobb? Det er feil. Du kan finne en jobb som gir deg livsgnist og glede.

4. Du har mistet gløden og gleden i arbeidet

Dersom du føler at arbeidet er blitt et ork skal du sette deg ned å regne på hvor mange timer i løpet av livet ditt du faktisk skal tilbringe på kontoret, resten av ditt liv. Vil du ha det slik?

5. Du får for lav lønn

Den enkleste måten å gå opp i lønn på er å bytte jobb. Det er i forhandling med en ny arbeidsgiver du kan skape det høyeste lønnshoppet, med mindre du har en leder som ser verdien i deg og belønner deg deretter. Blir du urettferdig behandlet og ikke får betalt for innsatsen du legger ned? Da skal du gå videre. Ikke aksepter middelmådig. Sett deg selv først.

6. Du jobber deg ut av ditt sosiale liv

Blir du påført så mye jobb at du mister ditt sosiale liv? Har venner begynt å trekke seg unna? Sett deg ned å tenk: Hva er det som betyr mest for deg i livet? Er ditt offer av ditt sosiale liv det du ønsker?

7. Du kjeder deg på jobb

Kjeder du deg på kontoret og mangler utfordringer? Det kan i så fall smitte over på livet ellers, å få deg inn i en dårlig spiral.  

8. Du har et anstrengt forhold til lederen din

Har du utfordringer med din leders lederstil? Det kan påvirke deg mer enn du kanskje tror. Mennesker i livene våre som tapper oss for energi, og stjeler livskraft er kilder vi skal kvitte oss med, enten det er på jobb eller på privaten.

9. Du blir fort sinna

Tåler du stresset på kontoret? Klager familie og venner på at du er sur og irritert? Ta hintet og gjør noe med det. Ingen fortjener dette, og aller minst du.

10. Du jobber i et giftig arbeidsmiljø

Jobber du i et miljø med en ledelse som fostrer skitne triks, løgner og baksnakking? Da trenger du ikke de øvrige punktene for å gå videre. Alle fortjener en god arbeidshverdag, og vi må selv sørge for at vi kommer dit.

Trenger du hjelp med din karriere? kontakt oss for profesjonell rådgiving Send oss en epost