LinkedIn - Hva bør min profil inneholde?

Å ha en LinkedIn-profil er noe du ikke kommer unna hvis du mener alvor i din jakt på ny jobb.

I dag er det over en million norske brukere som har profil, så dette er en fin arena for å etablere nye relasjoner og gjøre deg synlig for nye arbeidsgivere.

Hva bør være med på din LinkedIn profil?


For at du skal skille deg ut og vise deg fra din beste side er det viktig at profiler din er helt optimal. For ved å ha en god profil gjør du det veldig enkelt for rekrutterere og din potensielle nye arbeidsgiver å finne deg.

Her er noen kjøreregler for deg som er ny på plattformen:

1. Aller først: Se til at profilen din alltid er oppdatert

Skal du være på LinkedIn er det viktig å vise tilstedeværelse. Alt som skjer på plattformen baseres på søk og relasjoner, og har du ikke oppdatert profilen vil du ikke komme frem i våre søk.

2. Ha et relevant og profesjonelt bilde

Last opp bilde. I følge LinkedIn så er det 11 ganger større sannsynlighet for at noen kikker på profilen din med bilde enn uten. Profilbilde skal være i 400 x 400 pxl.

3. Bruk et banner

Unngå en kjedelig profil. Det finnes masse spennende gratis bannere på nett. Finn noe som gjenspeiler deg.

4. Unngå skrivefeil!

Skrivefeil ser aldri bra ut, og spesielt ikke på en profesjonell profil. Les nøye igjennom, og gjerne få en venn til å lese igjennom. Flere øyne er alltid bra.

5. Bruk nøkkelord i din profil

LinkedIn består av å søke og bli funnet, så bruk faguttrykk og vesentlige nøkkelord i din profil dersom du vil bli funnet.

6. Kurs og sertifiseringer

For noen yrker kreves det ingen utdannelse ,men kanskje sertifikater?
Uten truckførerbevis vil du feks ikke få mange av jobbene innen lager og logistikk, og da er det selvfølgelig viktig at du har med dette om du skal bli funnet på LinkedIn. Om det ikke er relevant for den nåværende jobben kan det hende det er det som skal til for at du skal tas i betraktning i den nye

7. Knytt kontakt og ha det gøy – vær tilstede!

Du vil oppleve å få invitasjoner av mennesker du ikke har møtt. Ha det gøy og takk ja.
Du trenger ikke være redd for å knytte kontakter til ukjente. Det vil heller gagne deg å være knyttet til mange relevante connections.

8. Ikke vær et nett-troll!

Vær hyggelig i kommentarene dine. Husk at du skal selge deg og din profil. LinkedIn er et nettverk der du knytter personlige kontakter. Ikke opptre som masete og ufin. Husk at man kan fort finne tilbake til dine kommentarer og søkbar informasjon på nett.

Du kan komme i dialog med personer som kanskje utfordrer deg og din mening, men by heller på deg selv på en profesjonell og faglig måte. Vær raus med å dele din innsikt og du vil få masse tilbake.

Ønsker du bistand til å sette opp din LinkedIn profil?