Kandidat, Nyheter, Rekruttering

Sommerjobben finner du med Snapper City

Vi hjelper deg med sommerjobben

Sommerjobben
Snapper City – Her finner du sommerjobben

Jakten på sommerjobben

Nå er tiden inne for å starte jakten på sommerjobben, og Snapper City kan være løsningen.

Mange har nok allerede fått sommerjobben i boks, men dersom ikke så kan du finne spennende sommerjobber som fortsatt er ledig her: Sommerjobb 2022

Dersom du ønsker at en hyggelig headhunter skal finne deg og tilby deg spennende jobbmuligheter så skal du registrere deg i jobb-byen Snapper City fordi dette kan gi deg mulighet til å finne sommerjobben du søker.

Her kan du enkelt registrere din jobbprofil i en lukket base hvor du kan velge å være anonym slik at kun Snapper City sitt rekrutteringspanel har tilgang til din jobbprofil. Registrer deg i dag for å øke dine sjanser på arbeidsmarkedet.

Dette må du huske når du har skaffet deg sommerjobben:

1. Signer kontrakt

Husk å signer arbeidskontrakt eller oppdragsavtale når du har fått sommerjobben. Denne avtalen skal sikre dine rettigheter under arbeidsforholdet samt i bakkant dersom det skulle oppstå uenigheter rundt betaling eller andre forhold. En kontrakt i bunnen er starten på et godt samarbeid og føles trygt og ryddig. Dersom du ikke blir tilbud en avtale så etterspør denne selv.

2. Du har krav på opplæring med lønn

Du har alltid krav på opplæring. Dette er arbeidsgivers  ansvar. Ved et ansettelsesforhold vil du alltid ha krav på opplæringen med full lønn.

3. Hvor mye lønn skal du be om

Hvor mye du får i lønn som sommervikar, er i utgangpunktet opp til deg og arbeidsgiver å bli enige om. I noen bransjer finnes det allmenngjorte tariffavtaler med krav om minstelønn.  Alle offentlige virksomheter, som kommune, sykehus og statlige arbeidsplasser har tariffavtale.

4. Arbeidstid og pauser

Er du mellom 15-18 år skal ikke arbeidstiden overstige 8 timer om dagen og 40 timer i uken. Er du under 18 år har du heller ikke lov til å jobbe på natten. Det betyr at du ikke har lov til å jobbe mellom klokka 23.00-06.00. Er du over 18 år, er vanlig arbeidstid 40 arbeidstimer i uka og ikke mer nn ni timer om dagen utenom spisepausene.

5. Du skal ha betalt for overtid

Alt pålagt arbeid utenfor den normale avtalte arbeidstiden skal gi overtidstillegg. Den avtalte arbeidstiden skal stå i arbeidskontrakten din.  

6. Sørg for å få med deg en attest

All arbeidserfaring som du kan fylle på erfaringsbanken er gull verdt for den videre veien ut i arbeidslivet. Sørg for at du får med deg en attest fra den som har vært din leder eller kontaktperson under arbeidsforholdet.

Her kan du lese mer om lovverket: Lovdata